Kiitos Jouko ”Lasse” Haapakoski 2011-2019

Kausi 2018-2019 päättyy liiton sarjojen osalta tänä viikonloppuna. Valitettavasti se ei ole ainoa asia, joka tähän viikonloppuun päättyy. Joukkueen kapteeni Jouko Haapakoski pelaa ON7-uransa ainakin toistaiseksi viimeiset ottelunsa.
 
Jouko on erään katsojan toimesta nimetty ON7-pelissä aikoinaan ”Lasseksi” – Kukkosen mukaan. Ollaankin ON7-mediassa jo tovi vitsailtu Joukon muutolla Ouluun. Todellisuudessa ollaan jo pidemmän aikaa tiedetty, että sinne se Kukkosen perässä pohjoiseen muuttaa ja tän viikonlopun pelimatka on ainakin nelosdivariin kohtalaisen pitkä – Oulusta Askolaan.
 
Jouko tuli seuraan aikoinaan Tuukan (Glader) esittelemänä Pohjanmaalta ennen meidän ekaa SSBL-kautta vuoden 2011 alkupuolella. Treenattiin tuolloin Valimossa hallilla, jota ei enää ole edes olemassa. Jouko oli heti ekalla kaudella meidän tehokkain puolustaja, mikä ei kylläkään noihin aikoihin paljoa vaatinut. Oltiin vasta perustettu seura ja Joukolla oli jengiin tullessa muihin verrattuna useampi urheiluvuosi enemmän alla.
 
Oli siis oikeastaan aika loogista, että Jouko ajautui suht nopeasti meillä fläppitaulun ääreen neuvomaan myös muita lajin saloista. Voisi melkein sanoa, että ON7:n nykyinen puolustuksen varaan rakentuva pelityyli on alkujaan Joukon käsialaa. Joukon pään data on onneksi tässä lähes kymmenen vuoden aikana ehditty ladata ja tallentaa seuran pelikirjaan, joten pelillinen perintö ei katoa minnekään.
 
Kapteeniksi Jouko valittiin lopulta perustajajäsenien Kari Pirkkalaisen, Ville Hautalan ja allekirjoittaneen jälkeen ensimmäisenä pelaajana, joka ei ole seuran perustajajäsen. Viimeisimmässä kapteeniäänestyksessä Jouko oli ylivoimainen voittaja. Jouko oli seuraan tullessaan varsin poikkeava hahmo silloiseen porukkaan verrattuna ja on toki sitä jossain määrin edelleenkin. Voisi kuitenkin sanoa, että tässä 10-vuodessa ON7 on muuttunut enemmän Joukon näköiseksi ja toisaalta Jouko muuttunut enemmän ON7:n näköiseksi.
 
Oon itse tehnyt Joukon kanssa alusta asti tavalla tai toisella hommia seuran eteen. Alussa olin enemmän oppipoikana, mutta sittemmin toki ollaan toimittu puolin ja toisin sparraajina. Oikeastaan mun ja Joukon historia on aika hyvä osoitus joukkueurheilun hienoudesta. Jos mut ja Joukon ois laittanut 2011 vierekkäin seisomaan, kukaan ei ois kelannut, että näistä henkilöistä tulee hyviä ystäviä.
 
Jouko on pelannut jengissä komeat 313 ottelua (+ kaikki tilastoimattomat pelit) ja tehnyt niissä 91 maali ja 129 syöttöä eli 220 pistettä. Pelipaikkana on ollut 99% otteluista vasen puolustaja, joten kyseessä on ehdottomasti joukkueen historiaan tehokkain puolustaja kautta aikain. Jouko on ollut messissä suunnilleen kaikilla ulkomaan pelireissuilla, enkä muista onko missannut yhtään saunailtaa (epäilen).
 
Kiistatta yhdessä Kari Pirkkalaisen kanssa merkittävin pelaaja, joka on ”lopettanut” jengissä. Molemmille toki ovi comebackille auki, mutta toistaiseksi ON7 jatkaa ilman meidän kaikkien aikojen parasta puolustajaa (Kari nähty jo tänä keväänä kerran treeneissä).
Jouko kuvassa keskimmäisenä penkillä, millä ukko on ON7-vuosien aikana pelin ulkopuolella varmaan useimmiten istunut eli Kallion Bar Broncon kabinetissa. Kuva vuodelta 2016.
 
Kiitos Jouko ”Lasse” Haapakoski 2011-2019.
 
T.
Niko Ailamo
Seuran perustajajäsen, valmentaja ja varakapteeni

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *