The Love Doctor – Kausi 2020-2021 käyntiin

Eiköhän ON7:n kausikortit ole taas tämän videon jälkeen loppuunmyyty. Hyvä naiset ja herrat – The Love Doctor (äänet päälle!). Median perusteella tohtoreista on ollut nyt vähän muuallakin pulaa. Emmekä me ihmettele. Harvalla joukkueella on laittaa boksiin yli 400 pisteen kenttäpelaaja.

Pirkkalainen siis palaa lähes kolmen vuoden tauon jälkeen boksiin tällä kaudella, joka laitetaan käyntiin lauantaina otteluilla FC Myyrää ja Save II:sta vastaan. Kiimaa uuden kauden aloitusta kohtaan riittää muutenkin todella sekavasti ja heikosti menneen viime kauden jälkeen.

Ps. Ei huolta ”kausikortin” hankkijat – meidän yleisössä säilyy kyllä turvavälit. Olemme myös vähentäneet myytävien kausikorttien määrää aiemmasta nollasta nykyiseen nollaan.

#thelovedoctor #tohtori #comeback #atleastonemoreyear #lättyäpussiin #on7team #salibandy #floorballcult

Kausi 2019-2020 käyntiin – digitaalisena!

Aivan erinomaista lauantaiaamua kaikki huippusalibandyn ystävät! Tämä on taas se päivä vuodesta, kun Hesan Kingit siirtyvät harjoitushalleilta ja -peleistä tosipeleihin eli SSBL-kauden avausviikonloppu.

Tänään on nelosdivarissa luvassa kunnon löylyt (ON7 vs HC Löyly klo 10:00) ja lattaritunnelmaa (ON7 vs FCCP aka Cuban Pojat klo 12:00) eli lämpimissä tunnelmissa laitetaan heti lättyä pussiin.

Kolme tulokasta tänään boksissa ja tietysti kaikki legendat. Harjoituskausi on liidetty kolmen voiton putkessa, mutta tänään haaste on luonnollisesti pykälän verran jykevämpi.

Ei muuta kun kaffit naamaan ja tervetuloa Campon lehtereille sankoin joukoin! Jos kuitenkin pikkukakkonen, puuhapete ja muu aamutarjonta kiinnosta koleaa hallia enemmän, meille on teille aivan fantastisia uutisia: nelosdivarissa on siirrytty 2000-luvulle ja peleissä on digitaalinen eli reaaliaikainen tulospalvelu. Eli meillä on internet! Linkki TÄSSÄ.

Loppuun viesti (haave)sponsoreillemme: laittakaa pizzauuni kuumaksi – the boys are back on town!

Slovak Floorball Cup 15.-18.9.2019

Tänään pelaillaan vielä paikallista AC-liigaa SOPPAA vastaan, mutta loppuviikosta soppakuviot viedään ulkomaille, kun TO-LA skulataan Bratislavassa Slovak Floorball Cup turnauksessa. Ja mikä parasta (tai pahinta): kaikki pelit on mahdollista katsoa LIVENÄ internetistä. Ei muuta kun popcornin hakuun ja seuraamaan miten suomipoika juokseen tsekin ykkösdivarimiesten perässä. Linkit ohjelmaan, kokoonpanoon ja streameihin täältä.
 
Tässä alkusarjan matsien kellonajat suomenajassa:
15.8.2019 klo 15:45
ON7 vs FBC White Eagles Bratislava
16.8.2019 klo 11:45
FbC Asper Šumperk vs ON7
 
16.8.2019 klo 19:15
ON7 vs Devils Čadca
 
(Tiedetään: tämän linkin jakaminen saattaa vielä myöhemmin kaduttaa).
https://www.slovakfloorballcup.sk/tim/51

SSBL-kausi 2018-2019 paketissa

Tavoitteeksi ennen kautta asetettiin säilyminen nelosessa ja jo ennen kautta todettiin, että pinna per peli riittäisi mainiosti. Tuloksena 18 ottelusta 18 pistettä eli täydellinen suoritus tavoitteisiin nähden. Kiitos pelaajille! Jatkamme toki vielä AC-liigassa pitkälle kevääseen, joten pysy kuulolla! Nyt kerholle.
#sb4div #salibandy #hesankingit #on7team #keskikastissa #kerholle

Kiitos Jouko ”Lasse” Haapakoski 2011-2019

Kausi 2018-2019 päättyy liiton sarjojen osalta tänä viikonloppuna. Valitettavasti se ei ole ainoa asia, joka tähän viikonloppuun päättyy. Joukkueen kapteeni Jouko Haapakoski pelaa ON7-uransa ainakin toistaiseksi viimeiset ottelunsa.
 
Jouko on erään katsojan toimesta nimetty ON7-pelissä aikoinaan ”Lasseksi” – Kukkosen mukaan. Ollaankin ON7-mediassa jo tovi vitsailtu Joukon muutolla Ouluun. Todellisuudessa ollaan jo pidemmän aikaa tiedetty, että sinne se Kukkosen perässä pohjoiseen muuttaa ja tän viikonlopun pelimatka on ainakin nelosdivariin kohtalaisen pitkä – Oulusta Askolaan.
 
Jouko tuli seuraan aikoinaan Tuukan (Glader) esittelemänä Pohjanmaalta ennen meidän ekaa SSBL-kautta vuoden 2011 alkupuolella. Treenattiin tuolloin Valimossa hallilla, jota ei enää ole edes olemassa. Jouko oli heti ekalla kaudella meidän tehokkain puolustaja, mikä ei kylläkään noihin aikoihin paljoa vaatinut. Oltiin vasta perustettu seura ja Joukolla oli jengiin tullessa muihin verrattuna useampi urheiluvuosi enemmän alla.
 
Oli siis oikeastaan aika loogista, että Jouko ajautui suht nopeasti meillä fläppitaulun ääreen neuvomaan myös muita lajin saloista. Voisi melkein sanoa, että ON7:n nykyinen puolustuksen varaan rakentuva pelityyli on alkujaan Joukon käsialaa. Joukon pään data on onneksi tässä lähes kymmenen vuoden aikana ehditty ladata ja tallentaa seuran pelikirjaan, joten pelillinen perintö ei katoa minnekään.
 
Kapteeniksi Jouko valittiin lopulta perustajajäsenien Kari Pirkkalaisen, Ville Hautalan ja allekirjoittaneen jälkeen ensimmäisenä pelaajana, joka ei ole seuran perustajajäsen. Viimeisimmässä kapteeniäänestyksessä Jouko oli ylivoimainen voittaja. Jouko oli seuraan tullessaan varsin poikkeava hahmo silloiseen porukkaan verrattuna ja on toki sitä jossain määrin edelleenkin. Voisi kuitenkin sanoa, että tässä 10-vuodessa ON7 on muuttunut enemmän Joukon näköiseksi ja toisaalta Jouko muuttunut enemmän ON7:n näköiseksi.
 
Oon itse tehnyt Joukon kanssa alusta asti tavalla tai toisella hommia seuran eteen. Alussa olin enemmän oppipoikana, mutta sittemmin toki ollaan toimittu puolin ja toisin sparraajina. Oikeastaan mun ja Joukon historia on aika hyvä osoitus joukkueurheilun hienoudesta. Jos mut ja Joukon ois laittanut 2011 vierekkäin seisomaan, kukaan ei ois kelannut, että näistä henkilöistä tulee hyviä ystäviä.
 
Jouko on pelannut jengissä komeat 313 ottelua (+ kaikki tilastoimattomat pelit) ja tehnyt niissä 91 maali ja 129 syöttöä eli 220 pistettä. Pelipaikkana on ollut 99% otteluista vasen puolustaja, joten kyseessä on ehdottomasti joukkueen historiaan tehokkain puolustaja kautta aikain. Jouko on ollut messissä suunnilleen kaikilla ulkomaan pelireissuilla, enkä muista onko missannut yhtään saunailtaa (epäilen).
 
Kiistatta yhdessä Kari Pirkkalaisen kanssa merkittävin pelaaja, joka on ”lopettanut” jengissä. Molemmille toki ovi comebackille auki, mutta toistaiseksi ON7 jatkaa ilman meidän kaikkien aikojen parasta puolustajaa (Kari nähty jo tänä keväänä kerran treeneissä).
Jouko kuvassa keskimmäisenä penkillä, millä ukko on ON7-vuosien aikana pelin ulkopuolella varmaan useimmiten istunut eli Kallion Bar Broncon kabinetissa. Kuva vuodelta 2016.
 
Kiitos Jouko ”Lasse” Haapakoski 2011-2019.
 
T.
Niko Ailamo
Seuran perustajajäsen, valmentaja ja varakapteeni

Pelaajahaku auki kaudelle 2019-2020

ON7 hakee kaudelle 2019-2020 kenttäpelaajaa tai -pelaajia täydentämään olemassa olevaa rosteria. Voit olla kokenut tai vähän kokemattomampikin – pääasia että motivaatiosi on kunnossa ja jotain taustaa lajin kanssa löytyy.

Meillä on määrällisesti ihan hyvin pelaajia, mutta haemme kuitenkin täsmälisäystä rosteriin toiselle paikkakunnalle tämän kauden jälkeen muuttavien pelaajien tilalle. Pelipaikallasi ei tässä kohtaa ole mitään väliä. Pääasia ettet ole sen suhteen ehdoton (”pelaan ainoastaan oikeana laitahyökkääjänä”). Jos koet, että voit tuoda joukkueeseen jotain osaamista ja olet ennen kaikkea kiinnostunut lajin aktiivisesta pelaamisesta, saatat olla henkilö, jota etsimme.

Pelasimme tällä kaudella ja pelaamme myös ensi vuonna nelosdivaria, jossa taistelimme jokaisessa ottelussa voitosta. Seuraavan kauden tavoite on edelleen pärjätä nelosessa. SSBL:n pelin ohella pelaamme myös Arena Centerin sarjaa talvella ja myös kesällä. Kesäliigassa olisi tarkoitus ajaa sinutkin joukkueeseen sisään. Treenit on kilpakaudella kaksi kertaa viikossa (tällä kaudella TI/SU Myllypurossa). Kesällä vedetään hyvässä hengessä myös ulkotreeniä.

Joukkueessa ikähaarukka on laaja 25-42 ja pelaajia ei yhdistä niinkään ikä vaan samankaltainen asenne pelaamiseen. Vaihtopenkkimussuttajille iso ei kiitos. Voitetaan ja hävitään pelit joukkueena. Iso osa toimintaamme tapahtuu myös kentän ulkopuolella. ON7:ssa pelataan yhteisellä taktiikalla ja pyritään aktiivisesti kehittämään joukkueen pelaamista ja yksilötaitoja. Pyrimme kaikessa tekemisessä yhdistämään hyvän hengen aktiiviseen salibandyntoimintaan.

Vaikka toiminta on aktiivisista, treenataan pari kertaa viikossa ja puhutaan pelitaktiikoista, kyseessä on kuitenkin ajatusmalliltaan harrastejoukkue, jossa ei odoteta pelaajilta niinkään ”tulosta” vaan aktiivisuutta ja oikeanlaista henkeä. Tärkeitä touhussa on viikoittainen tekeminen urheilun merkeissä hyvässä porukassa. Halutaan että treeneihin, peleihin ja (varsinkin) saunailtoihin on kiva tulla. Käymme myös vuosittain ulkomailla pelaamassa lajia (vapaaehtoista).

Jos kiinnostuit, laita sähköpostia (on7@on7.fi). Kerro viestissä vähän mikä on oma tilanteesi ja historiasi lajin kanssa.

Kiitos vuodesta 2018

2018 oli ON7:lle joukkueena varsin menestyksekäs:

  • Noustiin neloseen voittamalla karsinnassa molemmat pelit
  • AC-talviliigassa pronssia
  • AC-kesäliigassa hopeaa

Noin tilastollisesti viime kauden SSBL-sarja oli meidän historian paras voittoprosentin ollessa 80,6%. Todennäköisin syy oli hyökkäyspelin parantuminen meidän tehdessä rapeat 7,1 maalia ottelua kohden (historian toisiksi paras suoritus) puolustuksen pelatessa omalla hyvällä tasollaan – vaan 3,4 omiin ottelua kohden.

Yksilötasolla Marko (Laitinen) teki kilpakauden (talvisarjat) piste-ennätyksen tehdessään yhteensä 70 pistettä (AC-liiga + SSBL). Marko rikkoi myös Kari Pirkkalaisen nimissä olleen SSBL-sarjojen piste-ennätyksen 47 pisteellään. Kari teki aikoinaan 6. divarissa 42 pistettä. Suoritus tehtiin siis vieläpä yhtä sarjaporrasta ylempänä, joten kova temppu kyseessä. Markohan jatkaa tällä hetkellä nelosessa samassa pistetahdissa, joten kuin viini tässä näyttää mies vaan parantuvan pelivuosien lisääntyessä.

Kiitos kuluneesta vuodesta! Jatkamme pelien merkeissä heti ensi viikolla niin AC-liigan (7.1.) kuin SSBL:n (13.1.) merkeissä.

Kausi 2018-2019 käyntiin lauantaina!

Se on täällä taas – kauden avausviikonloppu. Aloitamme paluumme nelosdivariin Ruskeasuon erittäin tutulla ykköskentällä lauantaina klo 16, kun vastassa on viime kaudella kolmosesta tippunut PSS II. Tämä on nyt ON7 historian toinen kerta, kun noustaan neloseen.

Tilanne muistuttaa vahvasta edeltävää nousua kaudeksi 2014-2015. Silloinkin juhlittiin karsinnan kautta nousua ja karsinnassa kaatunut joukkue sai kuitenkin lopulta säilyttää sarjapaikkansa nelosessa. Viime keväänä karsinnassa meille hävinnyt M-Team III on nimittäin tällä kaudella peräti samassa lohkossa ja pelaamme heitä vastaan siis kahteen otteeseen tänäkin vuonna.

Tilanne on myös siltä osin edeltävää nousua vastaava, että joukkueen runko pysyy lähes muuttumattomana tälle kaudelle. Viime vuonna nousua varmistavista pelaajista ainoastaan Topias Kareinen ja Sebastian Wuona ovat olleet tämän syksyn treeneistä poissa. Wuoman paikka saatiin täytettyä erittäin luonnollisesti Antti Repon palattua Amerikan komennukseltaan kesällä. Kareisen pelipaikalle on tällä hetkellä treeneissä useampi potentiaalinen paikkaaja, joten uskomme senkin täyttyvän syksyn mittaan.

Vuonna 2014 näistä asetelmista lähdettäessä onnistuimme nelosessa erinomaisesti kauden päättyessä nousukarsintaan. Tavoitteeksi alkavalle 2018-2019 kaudelle on asetettu säilyminen nelosessa, mutta tietysti mahdollisuudet on tänäkin vuonna voittaa jokainen matsi. Se vaatisi turnauksissa toistuvasti vastaavanlaisia peliesityksiä kuin viime kevään karsinnassa.

Lauantain ottelut seuraavasti:
ON7 vs PSS II klo 16:00
ON7 vs Fysio Fox klo 18:00

IFC2018 pistepörssit

(D) Puolustajat

SijoitusPelaajaOGAPP/GPIM+-++/G--/GGAGAAW%On7PR
1Kimmo Mononen71010.10-250.771.000.00361.1
2Niko Ailamo70110.103101.471.000.00361.9
3Jouko Haapakoski70000.00-250.771.000.00361.0
4Atte Rita70000.003101.471.000.00361.7

(F) Hyökkääjät

SijoitusPelaajaOGAPP/GPIM+-++/G--/GGAGAAW%On7PR
1Jason Ikävalko75160.90171.060.900.00362.3
2Marko Laitinen71340.60171.060.900.00362.0
3Anssi Alasentie72240.60371.040.600.00362.3
4Antti Takala73140.60371.040.600.00362.3
5Roni-Pekka Lampinen71340.60171.060.900.00362.0
6Riku Luostarinen71120.30130.420.300.00361.7
7Tommi Luostarinen71010.10-250.771.000.00361.1
8Antti Lappalainen70110.10-210.130.400.00361.1
9Tuukka Glader70000.00-310.140.600.00360.9

(G) Maalivahdit

SijoitusPelaajaOGAPP/GPIM+-++/G--/GGAGAAW%On7PR
1Tuomas Juntunen50000.00000.000.091.80501.1
2Jaro Saarinen20000.00000.000.052.5000.3