Kausi huipentuu nousukarsintaan 14.5.2022 – vastassa Jokerit Team

Nousukarsinnassa lauantaina klo 16:15 Tuusulassa jälleen vastassa joku Jokerit Salibandyn alajaosto (Jokerit Team) eli mediamatskut oli jo aiemmilta vuosilta valmiina. Ilmeisesti tällä kertaa kohtalaisen kova joukkue, joka tietysti lähtee tähän peliin selvänä ennakkosuosikkina.

Ollaan kuitenkin tänäkin vuonna lähdetty valmistautumaan hommaan hyvin jo hyvissä ajoin ja meillä on ollut ihan vastustajan treeneissä asti seuran edustaja käymässä. Lähdemme siis taistelemaan ja pelaamaan ON7-salibandyä.

HUOM! Kausikorttihaltijoiden kannattaa tulla ajoissa paikalle, koska vastustajalla on tilastojen mukaan ollut yhdessä vitosdivarin pelissä 3200 katsojaa. Tämäkin kuvastaa hyvin asetelmia tähän peliin, jossa on vain yksi ennakkosuosikki.

Ps. Kuvassa olemme scouttaamassa Jokerit-toimintaa edeltävän kerran kun joku Jokerit-joukkue oli kauden finaalissa vastassa.

EDIT.

Vastustajan leirissä on käyty lukemassa meidän ennakko peliin ja nyt yritetään paniikissa kääntää asetelmia ”tasaisiksi”. Lähtötilanne peliin on suht sama kun jalkapallon mestareiden liigassa viime kaudella: Täysin tuntematon, mutta tyylikkäällä brändillä varustettu FC Sheriff Tiraspol (ON7) lähtee haastamaan kaikkien tuntemaa Real Madridia (Jokerit). Pelissä voi käydä samalla tavalla kun kävi jalkapallossa (Spoiler: Tiraspol voitti toisen pelin), mutta todennäköisyydet ovat toisen joukkueen puolella.

Katsotaan tilannetta vaikka joukkueiden kärkipelaajien osalta: Jokereiden ykköspyssy on heiluttanut tällä kaudella maaliverkkoa keskimäärin 2 kertaa pelissä ja pisti taululle 33+26=59 tehot. Siis yksittäinen pelaaja. ON7:n paras pistemies teki kaudella 22 pistettä. Ketjullinen (5kpl) Jokereiden pelaajia on tehnyt enemmän pisteitä. Eihän tästä mikään toimittaja voi tasaisia asetelmia saada aikaan!

Ennakossa ollaan kyllä aivan oikein löydetty avaimet pelin ratkaisuun eli jos Jokereiden ykköspyssyt eivät saakaan kyytiä hallille tai hyökkäys sakkaa jostain muusta syystä, ON7 voi voittaa pelin.

Miten pelissä sitten käy? No se selviää lauantaina klo 16:15 alkaen Tuusulassa.

Maalivahtihaku päättynyt – paluumuuttajalista pitenee

Tilanne tolppien välissä on saatu taas rauhoitettua, kun useamman kauden ON7:ssa aiemmin pelannut ja sittemmin kakkosdivarissa käynyt Antti Repo palailee tälle kaudelle taas tuttuihin ON7-väreihin. Sopimuspaperi kirjoitettiin tuttuun tapaan kerholla viralliselle paperille (kts. kuva).

Viime kaudella isointa roolia maalilla urakoinut Juho Karjalainen siirtyy vähitellen kenttäpelaajaksi ja jättää sen vuoksi maalivahtivarusteet jatkossa kotiinsa. Toisena maalivahtina jatkaa Jan Lundberg.

Myös muita paluumuuttajia on harjoituksissa nähty, mutta heistä enemmän sitten kauden edetessä.

 

Liity kulttiin – pelaajahaku auki

ON7 hakee maalivahtia ja kenttäpelaajia tuomaan uutta intoa ja laajuutta jo olemassa olevaan hyvään rosteriin kaudelle 2021-2022.

Pelipaikallasi tai -tasollasi ei tässä kohtaa ole mitään väliä. Jos koet, että voit tuoda joukkueeseen jotain (osaamista, intoa, persoonaa, mitä vaan) ja olet ennen kaikkea kiinnostunut lajin pelaamisesta yhteisellä taktiikalla ja hyvässä hengessä, ota yhteyttä.

Pelaamme vitosdivaria ja Arena Centerin harrastesarjaa. Ollaan suht klassinen nelosen ja vitosen hissijengi eli tavoitteena vitosessa on lähteä voittamaan kaikkia pelejä, mutta ei hampaat irvessä. Treenaamme tiistai-iltaisin klo 20:00 Arena Center Myllypurossa.

Määrällisesti meillä on edelleen hyvä määrä pelaajia ja tavoitteena olisi pelata kaikki ottelut kolmella kentällä. Joukkueessa ikähaarukka on erittäin laaja ja pelaajia ei yhdistä niinkään ikä vaan samankaltainen asenne pelaamiseen. Vaihtopenkkimussuttajille iso ei kiitos. Voitetaan ja hävitään pelit joukkueena. Iso osa toimintaamme tapahtuu myös kentän ulkopuolella. ON7:ssa pelataan yhteisellä taktiikalla ja pyritään aktiivisesti kehittämään joukkueen pelaamista. Pyrimme kaikessa tekemisessä yhdistämään hyvän hengen aktiiviseen salibandyntoimintaan.

Kyseessä on ajatusmalliltaan harrastejoukkue, jossa ei odoteta pelaajilta niinkään ”tulosta” vaan aktiivisuutta ja oikeanlaista henkeä. Tärkeitä touhussa on viikoittainen tekeminen urheilun merkeissä hyvässä porukassa. Halutaan että treeneihin, peleihin ja saunailtoihin on kiva tulla. Ollaan myös käyty vuosittain ulkomailla pelaamassa lajia (vapaaehtoista).

Lisää joukkueesta näiltä verkkosivuilta.

Jos kiinnostuit, laita sähköpostia osoitteeseen niko.ailamo@gmail.com – kerro viestissä vähän mikä on oma tilanteesi ja historiasi lajin kanssa.

EDIT: Maalivahti löytyi.

The Love Doctor – Kausi 2020-2021 käyntiin

Eiköhän ON7:n kausikortit ole taas tämän videon jälkeen loppuunmyyty. Hyvä naiset ja herrat – The Love Doctor (äänet päälle!). Median perusteella tohtoreista on ollut nyt vähän muuallakin pulaa. Emmekä me ihmettele. Harvalla joukkueella on laittaa boksiin yli 400 pisteen kenttäpelaaja.

Pirkkalainen siis palaa lähes kolmen vuoden tauon jälkeen boksiin tällä kaudella, joka laitetaan käyntiin lauantaina otteluilla FC Myyrää ja Save II:sta vastaan. Kiimaa uuden kauden aloitusta kohtaan riittää muutenkin todella sekavasti ja heikosti menneen viime kauden jälkeen.

Ps. Ei huolta ”kausikortin” hankkijat – meidän yleisössä säilyy kyllä turvavälit. Olemme myös vähentäneet myytävien kausikorttien määrää aiemmasta nollasta nykyiseen nollaan.

#thelovedoctor #tohtori #comeback #atleastonemoreyear #lättyäpussiin #on7team #salibandy #floorballcult

Kausi 2019-2020 käyntiin – digitaalisena!

Aivan erinomaista lauantaiaamua kaikki huippusalibandyn ystävät! Tämä on taas se päivä vuodesta, kun Hesan Kingit siirtyvät harjoitushalleilta ja -peleistä tosipeleihin eli SSBL-kauden avausviikonloppu.

Tänään on nelosdivarissa luvassa kunnon löylyt (ON7 vs HC Löyly klo 10:00) ja lattaritunnelmaa (ON7 vs FCCP aka Cuban Pojat klo 12:00) eli lämpimissä tunnelmissa laitetaan heti lättyä pussiin.

Kolme tulokasta tänään boksissa ja tietysti kaikki legendat. Harjoituskausi on liidetty kolmen voiton putkessa, mutta tänään haaste on luonnollisesti pykälän verran jykevämpi.

Ei muuta kun kaffit naamaan ja tervetuloa Campon lehtereille sankoin joukoin! Jos kuitenkin pikkukakkonen, puuhapete ja muu aamutarjonta kiinnosta koleaa hallia enemmän, meille on teille aivan fantastisia uutisia: nelosdivarissa on siirrytty 2000-luvulle ja peleissä on digitaalinen eli reaaliaikainen tulospalvelu. Eli meillä on internet! Linkki TÄSSÄ.

Loppuun viesti (haave)sponsoreillemme: laittakaa pizzauuni kuumaksi – the boys are back on town!

Slovak Floorball Cup 15.-18.9.2019

Tänään pelaillaan vielä paikallista AC-liigaa SOPPAA vastaan, mutta loppuviikosta soppakuviot viedään ulkomaille, kun TO-LA skulataan Bratislavassa Slovak Floorball Cup turnauksessa. Ja mikä parasta (tai pahinta): kaikki pelit on mahdollista katsoa LIVENÄ internetistä. Ei muuta kun popcornin hakuun ja seuraamaan miten suomipoika juokseen tsekin ykkösdivarimiesten perässä. Linkit ohjelmaan, kokoonpanoon ja streameihin täältä.
 
Tässä alkusarjan matsien kellonajat suomenajassa:
15.8.2019 klo 15:45
ON7 vs FBC White Eagles Bratislava
16.8.2019 klo 11:45
FbC Asper Šumperk vs ON7
 
16.8.2019 klo 19:15
ON7 vs Devils Čadca
 
(Tiedetään: tämän linkin jakaminen saattaa vielä myöhemmin kaduttaa).
https://www.slovakfloorballcup.sk/tim/51

SSBL-kausi 2018-2019 paketissa

Tavoitteeksi ennen kautta asetettiin säilyminen nelosessa ja jo ennen kautta todettiin, että pinna per peli riittäisi mainiosti. Tuloksena 18 ottelusta 18 pistettä eli täydellinen suoritus tavoitteisiin nähden. Kiitos pelaajille! Jatkamme toki vielä AC-liigassa pitkälle kevääseen, joten pysy kuulolla! Nyt kerholle.
#sb4div #salibandy #hesankingit #on7team #keskikastissa #kerholle

Kiitos Jouko ”Lasse” Haapakoski 2011-2019

Kausi 2018-2019 päättyy liiton sarjojen osalta tänä viikonloppuna. Valitettavasti se ei ole ainoa asia, joka tähän viikonloppuun päättyy. Joukkueen kapteeni Jouko Haapakoski pelaa ON7-uransa ainakin toistaiseksi viimeiset ottelunsa.
 
Jouko on erään katsojan toimesta nimetty ON7-pelissä aikoinaan ”Lasseksi” – Kukkosen mukaan. Ollaankin ON7-mediassa jo tovi vitsailtu Joukon muutolla Ouluun. Todellisuudessa ollaan jo pidemmän aikaa tiedetty, että sinne se Kukkosen perässä pohjoiseen muuttaa ja tän viikonlopun pelimatka on ainakin nelosdivariin kohtalaisen pitkä – Oulusta Askolaan.
 
Jouko tuli seuraan aikoinaan Tuukan (Glader) esittelemänä Pohjanmaalta ennen meidän ekaa SSBL-kautta vuoden 2011 alkupuolella. Treenattiin tuolloin Valimossa hallilla, jota ei enää ole edes olemassa. Jouko oli heti ekalla kaudella meidän tehokkain puolustaja, mikä ei kylläkään noihin aikoihin paljoa vaatinut. Oltiin vasta perustettu seura ja Joukolla oli jengiin tullessa muihin verrattuna useampi urheiluvuosi enemmän alla.
 
Oli siis oikeastaan aika loogista, että Jouko ajautui suht nopeasti meillä fläppitaulun ääreen neuvomaan myös muita lajin saloista. Voisi melkein sanoa, että ON7:n nykyinen puolustuksen varaan rakentuva pelityyli on alkujaan Joukon käsialaa. Joukon pään data on onneksi tässä lähes kymmenen vuoden aikana ehditty ladata ja tallentaa seuran pelikirjaan, joten pelillinen perintö ei katoa minnekään.
 
Kapteeniksi Jouko valittiin lopulta perustajajäsenien Kari Pirkkalaisen, Ville Hautalan ja allekirjoittaneen jälkeen ensimmäisenä pelaajana, joka ei ole seuran perustajajäsen. Viimeisimmässä kapteeniäänestyksessä Jouko oli ylivoimainen voittaja. Jouko oli seuraan tullessaan varsin poikkeava hahmo silloiseen porukkaan verrattuna ja on toki sitä jossain määrin edelleenkin. Voisi kuitenkin sanoa, että tässä 10-vuodessa ON7 on muuttunut enemmän Joukon näköiseksi ja toisaalta Jouko muuttunut enemmän ON7:n näköiseksi.
 
Oon itse tehnyt Joukon kanssa alusta asti tavalla tai toisella hommia seuran eteen. Alussa olin enemmän oppipoikana, mutta sittemmin toki ollaan toimittu puolin ja toisin sparraajina. Oikeastaan mun ja Joukon historia on aika hyvä osoitus joukkueurheilun hienoudesta. Jos mut ja Joukon ois laittanut 2011 vierekkäin seisomaan, kukaan ei ois kelannut, että näistä henkilöistä tulee hyviä ystäviä.
 
Jouko on pelannut jengissä komeat 313 ottelua (+ kaikki tilastoimattomat pelit) ja tehnyt niissä 91 maali ja 129 syöttöä eli 220 pistettä. Pelipaikkana on ollut 99% otteluista vasen puolustaja, joten kyseessä on ehdottomasti joukkueen historiaan tehokkain puolustaja kautta aikain. Jouko on ollut messissä suunnilleen kaikilla ulkomaan pelireissuilla, enkä muista onko missannut yhtään saunailtaa (epäilen).
 
Kiistatta yhdessä Kari Pirkkalaisen kanssa merkittävin pelaaja, joka on ”lopettanut” jengissä. Molemmille toki ovi comebackille auki, mutta toistaiseksi ON7 jatkaa ilman meidän kaikkien aikojen parasta puolustajaa (Kari nähty jo tänä keväänä kerran treeneissä).
Jouko kuvassa keskimmäisenä penkillä, millä ukko on ON7-vuosien aikana pelin ulkopuolella varmaan useimmiten istunut eli Kallion Bar Broncon kabinetissa. Kuva vuodelta 2016.
 
Kiitos Jouko ”Lasse” Haapakoski 2011-2019.
 
T.
Niko Ailamo
Seuran perustajajäsen, valmentaja ja varakapteeni

Pelaajahaku auki kaudelle 2019-2020

ON7 hakee kaudelle 2019-2020 kenttäpelaajaa tai -pelaajia täydentämään olemassa olevaa rosteria. Voit olla kokenut tai vähän kokemattomampikin – pääasia että motivaatiosi on kunnossa ja jotain taustaa lajin kanssa löytyy.

Meillä on määrällisesti ihan hyvin pelaajia, mutta haemme kuitenkin täsmälisäystä rosteriin toiselle paikkakunnalle tämän kauden jälkeen muuttavien pelaajien tilalle. Pelipaikallasi ei tässä kohtaa ole mitään väliä. Pääasia ettet ole sen suhteen ehdoton (”pelaan ainoastaan oikeana laitahyökkääjänä”). Jos koet, että voit tuoda joukkueeseen jotain osaamista ja olet ennen kaikkea kiinnostunut lajin aktiivisesta pelaamisesta, saatat olla henkilö, jota etsimme.

Pelasimme tällä kaudella ja pelaamme myös ensi vuonna nelosdivaria, jossa taistelimme jokaisessa ottelussa voitosta. Seuraavan kauden tavoite on edelleen pärjätä nelosessa. SSBL:n pelin ohella pelaamme myös Arena Centerin sarjaa talvella ja myös kesällä. Kesäliigassa olisi tarkoitus ajaa sinutkin joukkueeseen sisään. Treenit on kilpakaudella kaksi kertaa viikossa (tällä kaudella TI/SU Myllypurossa). Kesällä vedetään hyvässä hengessä myös ulkotreeniä.

Joukkueessa ikähaarukka on laaja 25-42 ja pelaajia ei yhdistä niinkään ikä vaan samankaltainen asenne pelaamiseen. Vaihtopenkkimussuttajille iso ei kiitos. Voitetaan ja hävitään pelit joukkueena. Iso osa toimintaamme tapahtuu myös kentän ulkopuolella. ON7:ssa pelataan yhteisellä taktiikalla ja pyritään aktiivisesti kehittämään joukkueen pelaamista ja yksilötaitoja. Pyrimme kaikessa tekemisessä yhdistämään hyvän hengen aktiiviseen salibandyntoimintaan.

Vaikka toiminta on aktiivisista, treenataan pari kertaa viikossa ja puhutaan pelitaktiikoista, kyseessä on kuitenkin ajatusmalliltaan harrastejoukkue, jossa ei odoteta pelaajilta niinkään ”tulosta” vaan aktiivisuutta ja oikeanlaista henkeä. Tärkeitä touhussa on viikoittainen tekeminen urheilun merkeissä hyvässä porukassa. Halutaan että treeneihin, peleihin ja (varsinkin) saunailtoihin on kiva tulla. Käymme myös vuosittain ulkomailla pelaamassa lajia (vapaaehtoista).

Jos kiinnostuit, laita sähköpostia (on7@on7.fi). Kerro viestissä vähän mikä on oma tilanteesi ja historiasi lajin kanssa.